23948sdkhjf

Swegon investerar – möter ökad efterfrågan

Swegon Operations i skånska Tomelilla, som verkar inom energieffektiva produkter och system för inomhusklimat, har investerat i en produktionslinje för att möta ökad efterfrågan.

För att möta en ökad efterfrågan inom stansade detaljer och därmed ett ökat kapacitetsbehov, har Swegon Operations investerat i en produktionslinje med en stans-vinkelsaxmaskin från Prima Power.

Maskinen Shear Brilliance SBe STS är utrustad med höglager för råmaterial samt ett avancerat sorterings- och staplingssystem, och levererades av Din Maskin i Värnamo.

Hjärtat i stans-vinkelsaxmaskinen är en servoelektrisk stansmaskin samt en vinkelsax med ett eget servoelektriskt drivsystem. Klipprörelsen ska därför kunna utföras både snabbt och med hög precision.

Maskinen har linjärmotorer för axelrörelser och 35 ton stanskraft. Integrerad förladdning och centrering, automatisk laddning samt utmatning och sortering av detaljerna och skrot, är standard.

– Det här är en lösning som motsvarar dagens krav på teknisk prestanda, produktivitet och tillgänglighet, säger Kjell Arne Thorén på Din Maskin.

Swegon ingår i Latourkoncernen och har 16 produktionsenheter i Sverige, Finland, Italien, Indien, Nordamerika, Tyskland, Belgien och Storbritannien, och har mer än 2 400 anställda runt om i världen.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078