23948sdkhjf

Nytt företag inom pulverlackering

Garantell i Värnamo startar nu ett helt nytt dotterbolag – Smartlack I Värnamo. Anledningen är att företaget vill kunna erbjuda en ny typ av tjänst när det gäller pulverlackering.

Läs också: Han startar eget – mitt i coronatider

Varför ska kunden behöva hämta och lämna sitt gods själv, eller anlita en tredje part som gör det? Det var frågan Garantell i Värnamo hade i åtanke när de började planera att börja med pulverlackering.

Samtidigt satt Peter Grahnqvist, numera vd på Smartlack i Värnamo AB, hemma och funderade.

– Det började med ett lyckligt sammanträffande. Jag satt hemma på mitt håll och funderade på vad jag skulle göra härnäst, säger Peter till Metal Supply.

Peter kontaktade Värnamo Näringsliv som rådde honom att gå och prata med ägarna till Garantell, ett växande metallföretag. Det visade sig att de hade planer på att starta pulverlackering.

Läs också: 3nine AB bildar tre nya bolag

– Det blev en kombination av min erfarenhet och Garantells finansiella möjligheter. I slutet på november bestämde vi oss för att bilda ett bolag, så det har rullat på väldigt snabbt, säger Peter.

Han berättar att det var Garantells vd Mikael Axelsson som kom på att bolaget skulle nischa sig genom att hämta och lämna produkterna hos kunderna. Detta för att inga onödiga väntetider ska uppstå och att pulverlackeraren kan ta på sig helhetsansvar för produkterna hela vägen.

Förutom Peter Grahnqvist arbetar ytterligare en pulverlackerare samt en chaufför i Smartlack.

– Vi kunde nyanställa direkt, två veckor efter att vi hade testkört maskinen, men jag hoppas att bolaget ska växa i lagom takt, inte för våldsamt. Målet är kanske en tioprocentig ökning per år, avslutar Peter.

I Garantells nya anläggning i Värnamo kan produkter på upp till 2000 x 3000 x 700 mm lackeras.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078