23948sdkhjf

Industrikoncernen flyttar sin produktion

TurnMill-gruppen, en industrikoncern inom segmentet skärande bearbetning, stänger nu sin produktion i Nyköping och Jönåker och flyttar lasset till Finspång. Dessutom avslutar Mattias Skeppstedt sin roll som vd.

Läs också: De startar podcast om skärande bearbetning

Efter sommaren 2020 kommer TurnMill AB, ett bolag i industrigruppen TurnMill, börja arbetetet med att stänga sina produktioner i Nyköping och Jönåker, och istället sammanslå sin svenska verksamhet i Finspång. Detta för att förstärka sin förmåga att erbjuda sina tjänster i en alltjämt osäker världsekonomi.

– Själva arbetet med flytten kommer att pågå stegvis under ett år ungefär, både med personal och maskiner, säger Mattias Skeppstedt, vd på TurnMill till Metal Supply.

Totalt arbetar strax över 20 medarbetare i Nyköping och Jönåker.

– Samtliga medarbetare fick ett erbjudande redan i mars om att flytta med till Finspång, och sedan har vissa valt att tacka ja och vissa nej. Ungefär hälften har tackat ja och kommer följa med, fortsätter Mattias.

Läs också: Bulten expanderar och flyttar

Produktionen kommer att flyttas till dotterbolaget Finspångs Finmekaniska AB:s fabrik eftersom den bedömts varabäst lämpad för fortsatt expansion.

I samband med avvecklingen av tillverkningen i Nyköping och Jönåker kommer en utbyggnation av fabriken i Finspång att ske. TurnMill AB kommer att kvarstå som moderbolag i industrikoncernen.

Dessutom har Mattias valt att avgå som vd i företaget, och Rolf Björck som idag sitter i bolagets styrelse har utsetts som ny interim vd.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.109