23948sdkhjf

Gjuteriet varslar halva arbetsstyrkan efter brand

Arvika Gjuteri varslar nu 80 personer efter att en stor brand på gjuteriet orsakat stora fastighetsskador.

I mitten av april fördes sju personer till sjukhus efter en stor brand på Arvika gjuteri där stora delar av fastigheten fick omfattande skador. På grund av de omfattande skadorna på fastigheten varslar nu Arvika gjuteri 80 personer vilket motsvarar halva arbetsstyrkan.

Brandens skador var nämligen så omfattande att fabriken tvingats hålla stängt i två månader, och uppbyggnadskostnaderna har blivit mycket dyrare än vad som först förutsågs. Detta i blandning med en minskad efterfrågan till följd av coronapandemin har gjort att gjuteriet därför måste skjuta fram det tänkta öppningsdatumet av fabriken, och därför behöver Arvika gjuteri nu varsla om uppsägning. Det rapporterar Arvika Nyheter.

Varslet berör 70 kollektivanställda och tio tjänstemän.

– Det är såklart jättetråkigt både för mig och de anställda, men jag tror många har förstått att fabriken inte kommer vara i full fart vid årsskiftet. Vi har som ambition att avsluta förhandlingarna innan semestern så personalen vet hur det ser ut framåt, säger Arvika gjuteris vd Håkan Axelsson till Arvika Nyheter.

Fabriken hoppas kunna öppna igen under november eller december.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11