23948sdkhjf

Protolabs lanserar ny tjänst för CNC-frästa delar

Protolabs har lanserat en ny tjänst för snabb CNC-bearbetning av delar tillverkade i aluminium 6082 från stora block. Företaget kan nu leverera delar på upp till 559 mm x 356 mm x 95 mm, på bara 1 dag, från det att den första CAD-ritningen laddas upp.

Läs också: Hydroscand lanserar ny svetsslang

Tjänsten börjar med att kunden laddar upp sin CAD-ritning i företagets automatiserade offertsystem där egenutvecklad programvara analyserar designen utifrån tillverkningsbarhet. Resultatet blir en offert samt eventuell information om någon del av designen behöver ritas om. Efter godkännande skickas den färdiga CAD-ritningen till tillverkningen.

– Tjänsten används typiskt för prototyper eller tillverkning av delar i små volymer. Eftersom det blir allt viktigare att snabbt komma ut på marknaden med nya produkter, kan vi här hjälpa kunder få en ordentlig konkurrensfördel, säger Daniel Evans, produktionsingenjör på Protolabs.

Den nya CNC-fräsningen för stora block finns tillgänglig på CNC-maskiner med 3 axlar. Liksom för övriga fräsningstjänster, erbjuder företaget en toleransgrad på +/- 0.1 mm för tillverkning av delar så tunna som 0.5 mm inom vissa sektioner, om delens nominella tjocklek ligger på över 1mm.

CNC-fräsning är också tillgängligt i metallmaterial för indexerad fräsning med 3 och 5 axlar. Företaget ska nu kunna tillverka och skicka allt från en del till över 200 delar på en till tre arbetsdagar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.203