23948sdkhjf

Maskintillverkaren slår försäljningsrekord

Mitt i coronakrisen slår maskintillverkaren Finepart Sweden AB till med försäljningsrekord. Bolaget som utvecklar, tillverkar och säljer svenska maskiner för mikrovattenskärning, fick i veckan sin genom tiderna största order på cirka 4 miljoner kronor.

Läs också: Bergs Mekaniska ökar plåtdetaljernas längd

Maskinen ska levereras till Kalifornienbaserade Medtec-bolaget Inbrace och ska användas för högprecisionsskärning av NiTi-legering, en minnesmetall.

Samma dag som den första ordern kom, kom även en andra order från Boneham & Turner Ltd, en brittisk underleverantör till flygindustrin. Ordern är på en Finecut och blir den tredje Finecut-maskinen som levereras till produktion inom Aerospace-sektorn.

Det är betryggande att se, att det trots de oroliga tiderna, finns många progressiva företag som tänker framåt och bygger upp en kapacitet för tillverkning av produkter i avancerade material med hög precision. Detta innebär att Finepart nu står starkare än någonsin, med en sammantagen orderstock på över 10 miljoner kronor, säger Fineparts vd Lars Darvall.

Finepart utvecklar och säljer maskiner för komponenttillverkning och bolagets teknologi baseras på vattenskärningsteknik.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.218