23948sdkhjf

Anssi Jansson – TRUMPF Sveriges nya vd

Anssi Jansson har tagit över stafettpinnen som vd för TRUMPF Sverige efter Hubert Wilbs. Anssi kommer närmast som VD från MotoCut Ltd i Finland.

Läs också: Ny platschef på ABL

Med erfarenhet inom ledarskap, marknad, forskning och utveckling är Anssi var Anssi ett klockrent val för TRUMPF.

– Den lilla ingenjören i mig brinner just för innovation och avancerade tekniska lösningar som TRUMPF maskiner och lasrar erbjuder. Dessutom är det fantastiskt att få möjligheten att jobba för ett företag med så mycket kompentent personal på alla nivåer, säger Anssi.

Anssi började på TRUMPF:s huvudkontor i Tyskland redan i oktober men tog över vd-positionen den 1 april.

– Det blev en lite annorlunda start för mig i och med rådande omständigheter med coronapandemin. Jag tvingades arbeta från Finland de första sju veckorna, men det löste sig på ett utmärkt sätt. Med ett fint samarbete mellan ledningsgrupp och övrig personal samt med digitala hjälpmedel, har det gått väldigt bra.

Läs också: Ny chef för Sandvik

Att bo i Sverige och Alingsås tycker Anssi känns bättre än förväntat, mycket på grund av gemenskapen mellan människorna på arbetet men även privat.

– Det är en positiv atmosfär på jobbet och när man möter kunder. Jag tror finska företag kan lära sig en del av sina grannar faktiskt, fortsätter Annsi.

Laser är ett stort intresse och Anssi har sedan tidigare ett patent inom lasersvetsning i plast.

– Laser har alltid fascinerat mig och det är fantastiskt att se alla möjligheter som finns här, inte minst inom additiv tillverkning. Där är de i princip oändliga.

Anssi som följer den digitala utvecklingen med största intresse ser mycket fram emot vad framtiden kommer att erbjuda.

Våra digitala lösningar hjälper redan nu våra kunder att optimera hela produktionen och övervaka och analysera data, och eftersom TRUMPF löpande investerar stort i forskning och utveckling, ser jag mycket fram emot kommande innovationer inom både hård- och mjukvara, avslutar Anssi.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.109