23948sdkhjf

Rehobot hydraulics investerar

- Rehobot hydraulics är ett välmående bolag med en fin historia av egenutvecklade produkter av hög kvalitet ”Made in Sweden”, säger Johan Theorell vd på fabriken i Eskilstuna.

Det är inte utan att det hörs att vdn är stolt över företaget med gamla anor. Redan 1932 tillverkade Herbert Landin Domkraftfabrik sin första hydrauliska domkraft. Under en period marknadsförde företaget sina produkter under varumärket Nike. Sedan 10 år tillbaka heter företaget Rehobot hydraulics.

Nu har man installerat en Okuma Multus B400 med ABB FlexLoader 600 från Stenbergs.

Cellen är precis tagen i drift och där tillverkas komponenter helt klara i en maskin och fortsätter sedan vidare till montering.

Robotcellen med vision samt in- och utbanor möjliggör obemannad körning.

De stora fördelarna med den nya maskinen är kvalitetssäkring på ett mycket bättre sätt och kortare genomloppstid, menar de. 

Okuma multus bygger på en beprövad teknologi och finns i två olika produktfamiljer - Multus B och Multus U. Alla maskiner specas med dubbdocka eller motspindel och det finns flera storlekar på verktygsmagasinet. Verktygsinfästningen väljer kunden själv mellan HSK eller Capto.

- Vi har levererat och installerat Okuma till dåvarande Nike och nu Rehobot under lång tid. Företaget tillverkar noggranna produkter i toppklass och vi menar att Okumas maskiner under alla år har levererat rätt kvalitet och tillgänglighet, säger Thomas Åkermark på Stenbergs.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.156