23948sdkhjf

Industrifastighet till salu för 22 miljoner kronor

Robustkoncernen vill sälja fastighet i Säffle med utgångspris på 20 miljoner.
En av Säffles största industrifastigheter är till salu.

– Det är en fastighet som är alldeles för stor för vårt eget behov, säger Moses Isik, som är koncernchef i Robustkoncernen till Säffle Tidningen. Vi utnyttjar cirka 9 000 kvadratmeter, men har naturligtvis kostnader även för de övriga delarna i fastigheten.

Omfattande fastighet
Utgångspriser är 20 miljoner och taxeringsvärdet ligger på 33,6 miljoner kronor. Men det är en omfattande fastighet man får, drygt 32 000 kvadratmeter, varav 869 kvadratmeter är kontorslokaler. Övriga ytor är produktionslokaler. Tomtmarken omfattar drygt 91 000 kvadratmeter. Fastigheten har varit till salu i 3 månader.

Vill vara kvar
Trots att Robust Komponenter AB vill sälja fastigheten har de inga planer på att flytta verksamheten utan menar på att de hellre är hyresgäster än fastighetsägare. Robust har sin produktion i Säffle och säljsupporten i Karlstad och har upplevt den högsta orderingången på länge och ser ljust på framtiden. De vill trots detta effektivisera produktionen och minska sina omkostnader och hoppas därför kunna sälja fastigheten.

– En så stor fastighet med stora outhyrda lokaler kostar givetvis i både uppvärmning, underhåll och räntekostnader, fortsätter Isik till tidningen.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079