23948sdkhjf

Ljus framtid för SWL Stålkonstruktioner och Log Max

Lokala industrier i Västerbergslagen ser ljust på framtiden trots negativa branschprognoser.
Trots den gångna månadens dystra branschprognoser ser det ljust ut för lokala företag i Västerbergslagen.

– Vi har hyrt in folk för att köra tvåskift, säger Margaretha Sundberg, vd på SWL Stålkonstruktioner AB i Smedjebacken till Dalarnas Tidning Ludvika. I december förra året gjorde Nya Ludvika Tidning en rundringning bland flera verkstadsföretag i Västerbergslagen. Gemensamt för företagen var att de alla hade hämtat sig från den rejäla nedgången 2009.

Mål
Även hos Log Max AB i Grangärde ser man positivt på framtiden, bland annat har man en leveransorder på 370 skördare och man är på god väg att nå målet som är satt för iår.

- Vad gäller framtiden säger Jesper Löfgren, ansvarig för marknadsföringen på Log Max, att man än så länge inte märkt av någon nedgång. Vi har satt upp som mål 400 skördare nästa år. Sen vet man aldrig vad som händer i världsekonomin och hur det påverkar oss, säger Löfgren till tidningen.

Fler företag ökar
Tommy Andersson, vd på Hellmans-SBA Verkstad AB i Söderbärke, säger att företaget har ett bra orderläge och att man än inte märkt av någon konjunkturnedgång.

– Vi jobbar mer nationellt nu och fram till mars nästa år ser det helt okej ut, säger Andersson.

På Essverk AB i Ludvika finns det inga tendenser till nedgång, även där har man anställt personal.

– Det ser bra ut i orderböckerna och det ser bra ut inför 2012. Vi ligger på en hög nivå nu, fortsätter projektansvarige på Essverk till tidningen, och vi har en bättre orderstock för 2012 än vad vi haft under det här året.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.187