23948sdkhjf

De dubblerar omsättningen och förvärvar stor fransk kund

Industrigruppen Koncentra Verkstads AB förvärvar Oxymetal Group, Frankrikes största aktör inom laser- och plasmaskärning. Förvärvet markerar starten på en tillväxt med målet på minst ett nytt förvärv om året.

Läs också: Sandvik förvärvar stor stålverksamhet

Med förvärvet av Oxymetal Group dubblerar Koncentra sin omsättning. Oxymetal har tio produktionsanläggningar i Frankrike och en nyöppnad anläggning i Tjeckien. Koncentra har drygt 750 medarbetare i Sverige, Finland, Estland och Kina, och med förvärvet nu också i Frankrike och Tjeckien.

Oxymetal Group har kunder som Volvo Construction Equipment, GE och Schneider Electric.

– Oxymetal är partner till flera av Europas tillverkare inom industri, transport, energi, byggverksamhet och medicinteknik. Som ägare av industrigruppen kommer vi att investera kontinuerligt i bolaget och öka takten i Oxymetals tillväxt, säger Dan Broström, vd för Koncentra.

Koncentra har förvärvat nischbolag inom verkstadsindustrin under de senaste åren, och vill växa med företag som har, eller är på god väg, att få en ledande position inom ett produktsegment eller en marknad.

Läs också: Eurobattery Minerals förvärvar gruva i Finland

– Vårt fokus som långsiktiga ägare är att kontinuerligt och målmedvetet arbeta med förbättringar av våra bolags konkurrenskraft, säger Dan.

Koncentra har haft en stabil orderingång trots coronan, och pandemin har än så länge haft en begränsad inverkan på affärerna.

– Livet går vidare, och vi arbetar intensivt med att stödja verksamheten så att bolagen fortsätter att fungera fint framåt, även om vi kommer att ha coronasituationen länge, avslutar Dan.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.079