23948sdkhjf

Dalform investerar i panelbockning

Dalform AB i Säter tar nu steget in i panelbockningstekniken genom en investering av Salvagninis kompakta panelbockningsmaskin P2Lean 2120. Satsningen är nästa steg i uppgraderingen av den legoproduktion som under åren växt fram i verksamheten.

Efter en mycket omfattande genomgång av mjukvaran STREAM med testbockning i både Värnamo och i Österrike, kom Dalform tillsammans med Salvagninis panelbocksexperter fram till att P2Lean 2120, utrustad med bland annat patenterade CLA-SIM, var den optimala maskinen för Dalform.

Nu kan bolaget hantera så väl enstycksproduktion som större serier med avancerad bockning, utan behov av inköp av specialverktyg till kantpressarna.

Maskinen ska kunna producera i ett brett utbud av olika plåtkavilteter, och den ger en reducerad konsumtion på 5 kW. P2Lean 2021 har heller ingen ställtid.

Dalform tillverkar förvaringsskåp och annan offentlig inredning, och har 40 anställda i fabriken. Sida vid sida med produktionen av produkterna inom det egna varumärket, utför de även legouppdrag inom tunnplåt, rörbearbetning, pulverlackering, montage och projektledning.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094