23948sdkhjf

Tillverkare för gruvindustrin storvarslar i Sverige

Epiroc lägger varsel om uppsägning för 425 befattningar i Sverige på grund av lägre global efterfrågan från gruv- och infrastrukturbolag till följd av coronapandemin. Detta för att positionera bolaget bättre för framtiden.

Varslen berör 350 tjänster i Örebro och 75 tjänster i Fagersta, varav hälften är tjänster inom produktion. De är ett resultat av att Epiroc ser en betydande minskning i kundefterfrågan till följd av coronapandemins effekter på den globala ekonomin.

Varslen är också del av Epirocs kontinuerliga strävan att bli så flexibel och effektiv som möjligt, och följer flera effektiviseringsåtgärder som genomförts globalt sedan 2019.

Tyvärr måste vi ta sådana drastiska åtgärder som att lägga varsel och vi beklagar de negativa följder det kommer ha för våra kollegor och dem som står dem nära. Vi kommer stödja våra anställda i denna svåra situation, säger Helena Hedblom, Epirocs vd och koncernchef.

Örebro är ett nav för tillverkning, forskning och utveckling för Epirocs underjords- och ovanjordsutrustning samt för service och reservdelar, och Fagersta är basen för Epirocs bergborrverktygsverksamhet

Dessa åtgärder kommer att låta oss fortsätta prioritera innovation och att utveckla vårt teknologiska ledarskap för att stödja våra kunders verksamheter och förbättra deras produktivitet, säger Helena.

Epiroc tilverkar borriggar, bergbrytnings- och anläggningsutrustning och verktyg, och har cirka 3 100 anställda i Sverige samt en global arbetsstyrka på cirka 14 000.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.126