23948sdkhjf

SKF:s fabriker ska bli helt koldioxidneutrala 2030

SKF har sedan 2015 minskat koldioxidutsläppen från tillverkningen med 36%, och redan idag är två av koncernens fabriker koldioxidneutrala. Idag tillkännager SKF målsättningen att uppnå en helt koldioxidneutral tillverkning 2030.

Läs också: Förvärvar SKFs spindelserviceverksamhet

2030-målet omfattar SKF:s egen tillverkning, det vill säga SKF:s kategori 1- och 2-utsläpp. Målet ska uppnås genom en kombination av processförbättringar, energieffektiva utrustningar, samt inköp och generering av förnybar energi. I sista hand kan SKF även köpa högkvalitativ koldioxidkompensering.

– Vi strävar mot att minska klimatpåverkan genom hela värdekedjan, från råmaterialet vi köper, till kundernas användning och därefter. Ansvaret att agera startar i vår egen tillverkning, och vi kommer att agera med snabbhet och beslutsamhet för att uppnå detta mål, säger Alrik Danielson, vd och koncernchef för SKF.

SKF:s AI-drivna erbjudande inom Rotating Equipment Performance, har målsättningen att minska resursslöseriet genom att låta utrustningar drivas så länge och så effektivt som möjligt. SKF erbjuder även rekonditionering av lager, som ska minska utsläppen i produktionsfasen med upp till 90 procent jämfört med ett nytt lager.

Dessutom ska SKF RecondOils innovativa system för oljeregenerering möjliggöra cirkulär användning av olja, vilket minskar resursslöseriet och därmed förbättras det miljömässiga resultatet.

– Klimatförändringen innebär stora utmaningar för världen, men också möjligheter som vi kommer utnyttja genom att leverera såväl miljömässigt som ekonomiskt värde till våra kunder och andra intressenter. Detta är centralt i SKF:s strategi, som baseras på hållbar utveckling, säger Patrick Tong, chef för SKF:s avdelnig Industrial Sales i Asien.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.093