23948sdkhjf

ABB utökar inom Industri 4.0

ABB utökar nu sitt Industri 4.0-erbjudande till metallindustrin med ett verktyg för modellering och optimering. Det nya verktyget ABB Ability™ Advanced Process Control ska förbättra processtabilitet, produktion och kvalitet samtidigt som kostnaderna minskas.

ABB introducerar idag sin nya lösning ABB Ability™ Advanced Process som använder Model Predictive Control för att skapa digitala tvillingar av flera viktiga stålproduktionsprocesser, med processdata för att förutsäga beteende över tid.

Lösningen fungerar som en autopilot och driver processen mot mer lönsam drift via modellering och optimeringstekniker. Lösningen ska bidra till bland annt ökad produktion, minskade materialkostnader och en minskning av behovet på operatörer för att kontinuerligt övervaka och justera processer dygnet runt.

Införandet av ABB Ability™ Advanced Process Control för metallindustrin är en betydande utveckling för stålproducenter, men också en väletablerad lösning som visat värde i över 20 år i andra processindustrier såsom gruvdrift, cement, olja och gas, säger Tarun Mathur, global produktchef, Metals Digital på ABB.

Advanced Process Control för metallindustri, som är en del av ABB Abilitys™ digitaliseringsportfölj, använder realtidsdata från styrsystem som ABB Ability™ System 800xA eller tredjepartsalternativ med öppna kommunikationsprotokoll.

Lösningen erbjuder en anpassningsbar verktygslåda som kan tillämpas på olika processapplikationer, som kan utvecklas i enlighet med kundens behov. Vid lanseringen finns tre APC-applikationer tillgängliga för metallindustrikunder som syftar till att optimera prestanda för brännarstyrning för bandugn i pelletsfabriken, torkning av pellets eller kvarnstyrning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.111