23948sdkhjf

Premiär för ny industrimässa: Smart Manufacturing

I februari 2021 lanseras nya mässan Smart Manufacturing på Malmömässan, en mötesplats som för samman leverantörer, branschorganisationer, kunskapsledare och de många tillverkande företagen i södra och mellersta Sverige, samt Öresundsregionen.

Mässan kommer att äga rum 3 – 4 februari 2021.

Fokus på Smart Manufacturing kommer att ligga på den tillverkande industrins övergång från analog till digital produktion, och uppkoppling av fabriker enligt Industri 4.0. Övergripande kommer mässan att vara inriktad på smarta lösningar för digitalisering, resurseffektivisering, förebyggande underhåll och snabbt omställningsbar produktion.

– Vi ser ett stort behov och efterfrågan från branschen av kunskapsutveckling inom ämnet, där många upplever smart industri som ett mycket viktigt ämne för fortsatt konkurrens, men att bristen på praktiska kunskaper och erfarenhet hindrar utvecklingen, säger Caroline Berkow, projektledare för Smart Manufacturing på Easyfairs Nordic.

Mötesplatsen kommer bland annat att erbjuda ett stort seminarieprogram, nätverkande aktiviteter, samt utställning med ledande leverantörer i branschen som visar allt från smarta maskiner och industriell utrustning, operationell teknik, digital infrastruktur och tekniska digitala hjälpmedel. Den tidigare mässan Industrimässorna som Smart Manufacturing har sin grund i kommer att integreras in i det nya konceptet.

Mässan kommer även att delas in i tre fokusområden, Smart Products, Smart Technology och Smart People. Konkret sett innefattar uppdelningen utrustningen som behövs i produktionen, tekniken som kopplar upp processerna och samlar in data, samt människorna som analyserar och möjliggör kontakten mellan fysisk och digital produkt.

– Tack vare dessa tre grundpelare kan lösningar på komplexa problem framstå och processer effektiviseras. Nya möjligheter inom agil produktion och snabb omställning inom industrin kan bidra till ökad konkurrenskraft och ett mer hållbart, resurseffektivt samhälle, avslutar Caroline.


Foto: Easyfairs

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.219