23948sdkhjf

Semcon renoverar vattenkraftverk för Fortum

Energibolaget Fortum väljer Semcon för att uppgradera el- och kontrollutrustningen i vattenkraftstationerna Landafors (Ljusnan) och Viksjöfors (Voxnan) i Gävleborgs län.
Uppdragen innefattar nykonstruktion, provning och driftsättning av de komplexa kontrollsystemen i kraftstationerna. Förutom nykonstruktion av hela anläggningarna levereras bland annat ny utrustning som generatorställverk, lågspänningsställverk, batterisystem, magnetiseringar, fjärrkontrollutrustning m.m.

– Syftet med renoveringarna av Landafors och Viksjöfors vattenkraftverk är att trygga fortsatt säker och effektiv drift, säger Torgny Backlund, Area Manager på Fortum, i ett pressmeddelande.
– Vattenkraften är viktig för oss på flera sätt, fortsätter Torgny. Den är förnybar och ger inte något utsläpp i luften, vattnet eller i marken. Dessutom är vattenkraften det enda klimatneutrala energislag som vi kan använda för att snabbt reglera balansen i elnäten – något som blir allt viktigare med den ökande mängden vindkraft.

Flera projekt
Projekten kommer att sysselsätta flera elkraft- och automationsingenjörer.
– Arbetet med bägge projekten startar omedelbart och levereras sommaren 2012. På båda vattenkraftstationerna skall vi uppgradera hela elsystemet och kontrollutrustningen. Bl.a. ingår nya stationsdatorer, aggregatdatorer, turbinregulatorer, magnetiseringar och fjärrkontroll till driftcentralerna, förklarar Göran Urby, chef för Hydro Power Services vid Semcons kontor i Karlstad.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125