23948sdkhjf

Certifieras för tillverkning av metallslang - bland annat

Hydroscand Special hoses producerar och monterar specialslang. För att kvalitetssäkra produkterna som produceras arbetar man systematiskt för att uppfylla alla krav enligt ISO 3834-2 och det marina certifikatet från DNV/GL. Det arbetetet har nu resulterat i förnyade certifikat.

Dels har Hydroscand förnyat sitt certifikat ISO 3834-2 för tillverkning av metallslang på Special hoses i Motala. Certifikat intygar att Hydroscand lever upp till alla de kvalitetskrav som denna standard innebär avseende tillverkning och montage av metallslang, metallkompensatorer och rörkonstruktioner.

Läs också: Med metallkapning i sitt DNA

- ISO 3834-2 är viktigt för oss eftersom det på ett opartiskt sätt visar vad vi kan, hur vi jobbar och att vi lever upp till alla krav som finns inom kvalitativ svetsning, säger Rickard Öreteg, platschef på Special hoses.

Här finns idag fyra svetsare som har svetsarprövning - så kallad svetsarlicens. Hydroscands svetsare utför TIG-svetsning på rostfritt stål, svart stål och aluminium. Utöver detta hanterar även Special hoses beställningar som innefattar lödning, exempelvis koppar som ska lödas mot metall.

Dels har företaget förnyat sitt marina certifikat enligt DNV/GL. Detta certifikat möjliggör fortsatt produktion av metallslang som ska användas i marin miljö, där det ställs höga krav på säkerhet och kvalitet.

Dessutom uppfyller Special hoses i Motala alla krav enligt Pressure equipment directive, PED 2014/68/EU. PED-certifikatet innebär att Hydroscand får CE-märka produkter som uppfyller kraven för denna märkning.

- Alla tre certifikaten är viktiga för oss. De innebär att våra kunder kan känna sig trygga med att vi kvalitetssäkrar produktionen och lever upp till deras krav, avslutar Rickard Öreteg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078