23948sdkhjf

Konecranes levererar världens största Goliath portalkran

Konecranes fick i oktober 2011 en viktig beställning på en Goliath portalkran från det brasilianska skeppsvarvet Ecovix-Engevix Construcões Oceanicas S.A. (“Ecovix-Engevix”).
Skeppsvarvet, som är baserat i staden Rio Grande do Sul, bygger borrningsfartyg för olje- och gasindustrin. Goliath portalkranen, som genom kombinationen lyftkapacitet och spännvidd är världens största Goliath portalkran, kommer att levereras till Rio Grande do Sul i oktober 2012.

Tiotals miljoner euro
Partnerna har kommit överens om att inte offentliggöra beställningens värde, men värdet på liknande leveranser är normalt tiotals miljoner euro.

Ökad produktion
Den beställda stora Goliath portalkranen kommer märkbart att öka produktiviteten i skeppsvarvet. Med en lyftkapacitet på imponerande 2 000 ton och en spännvidd på 210 meter, kommer kranen att kunna hantera märkbart större fartygsdelar och därför kommer fartygens tid i torrdocka att vara kortare.

-Vi är mycket stolta över vårt starka förhållande till Ecovix-Engevix, säger Jussi Rautiainen, chef för skeppsvarvskranar. ”Vi vill också i framtiden vara kända som en långsiktig partner för världens ledande skeppsvarv”.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094