23948sdkhjf

Din maskin - det blev ingen mässa

| Av Anna Broberg | Tipsa redaktionen

Hallå där Din maskin. Ni skulle ställt ut på Elmia plåt. Vad skulle vi fått se hos er?

Kombilasermaskinen Combi Genius kommer från Prima Power. Den nya Geniusserien har en roterande stanshammare som, tillsammans med en ny familj Multitool, gör det möjligt att få i 384 indexerbara verktyg samtidigt i verktygsrevolvern. Den innehåller dessutom fler stansar med större diameter.

En annan fördel är att den nya stanshammaren mycket snabbt växlar från en stans till nästa. Programmerbara spänntänger gör det dessutom möjligt att stansa över hela plåtytan med alla verktyg.

Nytt är även att Prima Power har utvecklat ett nytt säkerhetssystem tillsammans med TÜV Süd GMBH, vilket gör att de inte längre använder sig av solida väggar för fiberlaserns ögonsäkerhet.

- Det nya systemet kommer att underlätta arbetet för operatören eftersom åtkomsten blir mycket bättre och det är mycket lättare att se vad som händer inne i systemet under drift. Med det nya ögonskyddssystemet är det möjligt att ha en helt öppen kabin med vanliga skyddsnät istället för att bygga in hela cellen i plåtväggar och skärmande fönsterrutor, säger Henrik Bergkvist, produktansvarig på Din maskin.

Combi Genius tillverkas i tre storlekar för plåtformat 1250x2500, 1500x3000 samt 1500x4300 och kommer med tre sorteringsluckor för stansade och laserskurna detaljer. 

På bilden visas maskinen i kombination med Compact Express laddare och staplare. Även andra automationslösningar finns att tillgå för mer avancerade sorteringskrav.

Starmatik HyperBendingSystem, från den italienska robotintegratören Starmatik är en kompakt lösning för robotiserad kantpressning av detaljer upp till 600 x 600 millimeter på en väldigt liten yta.

Det är ett helautomatiskt system där verktygsbyte och gripdonsbyte sker helt automatiskt vilket medför kökörning av flera unika detaljer.

Tack vare offlineprogrammening SimulEasy, programmeras både robot och kantpress offline för att minimera ställtid och programmering vid cellen. Systemet är kompatibelt med de flesta affärssystem. HyperBendingSystem kan även integreras med pallhanteringsrobotar typ MIR för att minimera truckkörning av material till cellen och plundring av färdigbockade detaljer.

- Detta är en mycket kompetent robotlösning som ryms på endast 28,5 kvadratmeter med 40 tons kantpress från SafanDarley och en 25 kilos Fanuc robot med förladdning av plåtämnen för lägre cykeltider, berättar Fredrik Carlson, produktansvarig på Din maskin.

Starmatik HyperBendingSystem

Prima Power, som arbetar inom den högteknologiska sektorn för laser- och plåtbearbetningssystem och elektroniska komponenter för industriella applikationer, har lanserat ett nytt digitalt verktyg - Prima@Home. Det är en streamingplattform utformad att kunna erbjuda evenemang, demonstrationer, webbseminarier, presentationer, kurser och för att kunna vara nära sina kunder över hela världen.

Genom det nya verktyget är det möjligt att skapa en direktanslutning till företagets teknikcentra i Italien, Finland, Kina och USA. Det gör det möjligt att visa maskiners kapacitet och möjlighet för kunder över hela världen att fortsatt kunna garanteras kontinuerlig och effektiv support, trots de restriktioner som finns för resor.

- Vi är nu redo för en gradvis ny start, ser fram emot detta med optimism och energi och strävar efter att vara snabba och innovativa när vi använder de modernaste verktygen och att alltid vara "Next To You". Prima@Home är vårt bidrag till en ny hållbar omstart. Vi bryter ner avstånd och hinder för våra teknikcentra för att kunna välkomna kunder var de än är och när som helst, säger Ezio Basso, vd för Prima Industrie S.p.A. 

Kantpress med intelligent verktygsväxling

SafanDarley har tagit fram en kantpress med intelligent verktygsväxling. Med servodriften ges god prestanda och precision. En låg drifts- och underhållskostnad får man på köpet. SafanDarley lämnar dessutom 5 års garanti på hela drivsystemet.

- Det är fem års garanti utan förbehåll förutsatt att man har skött sin service. Det finns ingen annan i vår bransch som lämnar den typen av garanti, men vi känner oss helt trygga med att erbjuda detta, säger Fredrik Carlsson, produktansvarig på Din maskin.

Många leverantörer har visat automatisk verktygsväxling på sina kantpressar. SafanDarley har sin iTC. Detta är en kantpress med intelligent verktygsväxling på en yta som inte är större än en manuell kantpress. Den intelligenta verktygsväxlingen är helt integrerad i SafanDarleys HMI, E-Control och är 100 procent kompatibel med offline programmerade detaljer via AutoPOL.

Den intelligenta verktygsväxlingen håller hela tiden reda på vart varje verktyg är placerat på kantpressen. Detta medför snabba omställningar mellan jobben eftersom systemet i många fall bara behöver flytta eller komplettera med verktyg. Alla verktyg har dessutom individuell id-märkning.

- Med detta system blir det otroligt enkelt att lägga till nya verktyg i magasinet. Man sätter helt enkelt bara upp det nya verktyget i verktygsinfästningen på maskinen. Verktygets ID läses in av maskinens HMI och roboten sätter automatisk in verktyget på en ledig plats i magasinet, säger Fredrik Carlsson.

Håll dig uppdaterad med Metal Supply SE
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Gruvjättens fabriksbyggnad utrymd efter brand

Gnosjö Automatsvarvning nomineras till årets klimatpris

Smaken på grundvattnet avslöjar värdefulla fynd

Jättemässan ställs in – nästa hålls 2022

LKAB satsar på underhåll och bergförstärkning

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut 10.00 varje dag, måndag och torsdag även 14.00.

Annonsera i nyhetsbrevet
Se det senaste nyhetsbrevet.

Vad gäller egentligen för CE-märkning?

Investering i nytt skärsystem – ska stå starka efter coronan

Extrema förhållanden för maskinerna på smältverk

Stororder från kopparjätte

Big Kaiser vann Global Industry Award 2020

Europeiska stålmarknaden kämpade redan innan corona

Misstänkt arbetsmiljöbrott på LKAB:s område

Uddeholms stål är med och bekämpar coronan

Prisas för ökad gruvproduktion och högre säkerhet

Dacke Industri förvärvar LGL Construction

Industrijätten Hydro storvarslar

Ny konstruktionschef hos Borga Plåt

Certifieras för tillverkning av metallslang - bland annat

Virtuellt om additiv tillverkning och lasersvetsning

Underleverantören varslar 100 anställda

Stor sättning i LKAB:s gruva

Finländare får tycka till om gruvor

Ohlssons - certifierade i kampen mot tungmetallerna

Ett steg närmare klimatsmarta flygmotorer

Din maskin - det blev ingen mässa

Robotar gör armeringskorgar

Nytt ljus på järnmalmen i Norrbotten

Produktionen ligger nere i Kirunagruvan

Svenska Fönster tar över aluminiumproducent

Lego- och prototyptillverkaren satsar högt

Eurobattery Minerals förvärvar gruva i Finland

EAB ser ljust på framtiden och bygger ut

LKAB Wassaras borrhammare svarvas i Okuma

Björneborg Steel förvärvar del av konkursbo

Mötesplats för europeisk stålindustri hålls i Stockholm

Hoppet lever, trots dystra siffror för ståljätten

Se alla Företagens egna nyheter

norelems pendelstöd med automatisk

Areco Direct tillsätter regionsäljchef i Stockholm

Dricksvatten bör kontrolleras minst vart tredje år

RS introducerar frekvensomformare industriell automation

Hydroscands smidiga tryckluftslang - nu i butik och webbutik

Motordrivna membranpumpar för industrin

Rullformade profiler enligt IATF 16949 för fordonsindustrin

Webbutbildning i maskinsäkerhet

Driftsäkra transportband anpassade för livsmedelsprocesser

Att hantera förpackningsprojekt under nedstängning

Hydroscand investerar i rörbockningsverksamhet

SMART; stilla, stabil och sparsam - och oljefri!

Vico 3-Stegstvätt

Långsiktig hållbarhet inom tillverkningsindustrin kräver vat

Webbinarie: Equotip Bluetooth Live!

Ökad efterfrågan av mobil slangservice i kristid

Handla globalt- värdeskapande lokalt

Investerar för stålprofiler med plåtbredd upp till 1.000 mm

Förebyggande underhåll nyckel till bekymmersfri drift

Free Webinar: Gear Metrology

Produktnyhet – Mobilfluid 428

Rullformning eller Strängpressning? Vad är bäst?

Lasersvetsning av plast

Tryckluft är det nya 2020

Expanding the Boundaries of CT

Tipsa en kollega

0.109