23948sdkhjf

LKAB Wassaras borrhammare svarvas i Okuma

Under tre decennier har LKAB Wassara levererat spjutspetsteknologi till komplexa borrprojekt världen över. Själva hjärtat i Wassaras teknik är en borrhammare som drivs av vatten, och för att producera borrhammaren använder företaget svarven Okuma LB4000.

Borrhammarna som LKAB Wassara producerar används till större projekt världen över. Det som skiljer företagets hammare från andra, är att Wassaras borrhammare drivs av vatten till skillnad från konventionell teknik där hammare drivs av komprimerad luft.

När man i fabriken i Huddinge stod inför en investering i en ny maskin för bearbetning av de noggrannaste toleranserna, föll valet på Okuma LB4000, en 2-axlig flexibel svarv med ett hårdsvarvningskit.

– Vi förslog Okumas standardmaskin LB4000, och utrustade maskinen med de extra noggranna optionerna för att få en måttstabil maskin som ersätter slipning, säger Thomas Åkermark på Stenbergs som både levererat och installerat maskinen hos Wassara.

I dagsläget har Wassaras fabrik i Huddinge levererat ett stort antal borrhammare till LKAB.

– I vår nya Okuma LB4000 kör vi alla detaljer med störst krav på diametertolerans, rakhet och yta, säger Jarmo Nordman, produktionschef på LKAB Wassara i Huddinge.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.267