23948sdkhjf

Ingen svets utan rök

- All svetsning skapar rök vilket man vill och måste ha bort från operatörer och lokaler varför det är viktigt att jobba med kapslade celler med bra rökutsug.

Det berättar Niklas Richardsson, försäljningschef Robotics Sweden på Yaskawa Nordic för Metal supply.

Läs också: Med metallkapning i sitt DNA

Det är Yaskawa som arbetar med automationslösningar och robotteknik som har lanserat ArcWorld.

ArcWorld är kompakta robotceller för svetsning som tagits fram för att ge snabb igångkörning och hög produktivitet på liten yta. 

Vilket område tror ni kommer ha mest nytta av de nya cellerna?

- De nya ArcWorld-cellerna RS och HS lämpar sig bra för de företag, stort som litet som vill starta sin automationsresa och börja robotsvetsa. Men även företag som redan idag vet hur det fungerar och behöver en liten cell för svetsning av enskilda eller ingående komponenter i större konstruktioner.

Läs också: Blomberg och Stensson förvärvar metallfabrik

Det framgår av namnet att de är små. Men hur små?

ArcWorld Mini RS behöver 2,25 kvadratmeter med ett utrymme för fixtur på 425x700x990 millimeter. ArcWorld Mini HS behöver 1,3 kvadratmeter med utrymme för fixtur på 550x500x1050 millimeter. 

ArcWorld Mini RS har ett manuellt roterande fixturbord med två stationer som kan belastas med 100 kilo per sida. ArcWorld Micro HS har ett fixturbord som kan belastas med 100 kilo. 

Kan alla typer av material svetsas i dem?

- Jag skulle nog säga att man kan svetsa de flesta material även om man i denna världen pratar mest om svarta, rostfria eller aluminiummaterial, svarar Niklas Richardsson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.172