23948sdkhjf

Epiroc förbättrar gruvtrucken Minetruck

2016 lanserade Epiroc sin gruvtruck Minetruck MT65, och sedan dess har de aldrig låtit utvecklingen mot att bli ännu bättre stanna av. Nu presenterar de en sammanfattning av sina senaste förbättringar som ska ha gjort gruvtrucken ännu bättre.

Till att börja med har Minetruck fått en ny motor. Motorn ska sänka utsläppen, och kväveoxiderna från motorn har minskat med 45 procent. Även dieselpartikelmängden har sänkts med 80 procent. Den senaste motorteknologin uppfyller Tier 4 Final/Stage 5-kraven, och är certifierad för att uppfylla standarderna CANMET (Kanada) och MSHA (USA).

Minetruck MT65 har även utrustats med ett nytt Ejector dumpbox-tillval. Den modulära designen är en pin-on-lösning som fästs på lastramen, vilket gör det möjligt att byta mellan standard- och Ejector-dumpboxar efter behov.

En annan förbättring som gjorts är att ytterligare en skärm för lastvägning kan placeras i hyttfönstret, så att lastoperatören kan se till att trucken är fullt lastad varje gång. Detta hjälper inte bara att maximera nyttolasten utan också minimera risken för överfyllning/överbelastning.

– Vi håller en ständig dialog med våra kunder runt om i världen för att få feedback från fältet. De här uppdateringarna är det direkta resultatet av denna feedback, säger Daniel Sandström, global produktchef i undergrundsavdelningen på Epiroc.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.094