23948sdkhjf

Gruvbolaget förvärvar 

Endomines har ingått avtal med Transatlantic Mining för att köpa US Grant gruvan med befintligt anrikningsverk och leasingavtalet för Kearsarge Guld projektet.

Transaktionsvillkoren är:

Förvärv av US Grant gruva och befintligt anrikningsverk samt leasingavtalet för Kearsarge Guld projekt som är beläget nära US Grant anrikningsverk.

Handpenning på 550 000 USA-dollar betalt den 8 januari, 2020.

Köpeskilling på 2 miljoner USA-dollar i samband med slutgiltigt avtal.

Betalning av cirka 7,4 miljoner USA-dollar i Endomines aktier enligt Endomines aktiens vägda genomsnittskurs för de följande tio handelsdagarna från datum för det slutgiltiga undertecknade avtalet.

2 miljoner USA-dollar betalning i samband den första guldproduktionen eller efter två år beroende på vilket datum som infaller tidigast.

 - Detta är ett förträffligt tillägg till vår portfölj av höghaltiga guldtillgångar i USA. Genom förvärvet av tillgångarna från Transatlantic accelererar vi vår tillväxt och möjliggör en klar väg till att uppnå vårt mål på en 100 000 uns guldproduktion per år. På basen av tillståndsprocessen förväntar vi oss att vara i produktion inom 12 månader, säger Greg Smith, vd för Endomines.

Båda avtalsparter har undertecknat försäljnings- och köpeavtalet och transaktionen förväntas vara slutförd senast den 31 maj, 2020,  om inte parterna ömsesidigt kommer överens om att förlänga undertecknandet till efter detta datum. 

Avtalet är ännu villkorat för godkännande av den kanadensiska börsen TSX Venture Exchange samt godkännade från Transatlantic Minings aktieägare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078