23948sdkhjf

Alfa Laval tar order på 95 miljoner

Alfa Laval har tagit en order för leverans av kompakta värmeväxlare till ett raffinaderi och petrokemisk anläggning i Kina, värd 95 miljoner kronor. Leverans beräknas ske 2021.

Ordern bokades inom affärsenheterna Welded Heat Exchangers och Gasketed Plate Heat Exchangers i Energidivisionen, och ordern omfattar Alfa Lavals kompakta värmeväxlare, vilka kommer att användas för att återvinna och återanvända värme i raffinaderiet och den petrokemiska anläggningen som producerar både drivmedel och petrokemiska produkter.

När Kina nu långsamt återhämtar sig efter pandemin gläder det mig att kunna meddela att vi tagit denna order på våra energieffektiva värmeväxlare från en av våra kunder inom raffinaderi och petrokemi, säger Susanne Pahlén Åklundh, chef för Energidivisionen.

I Kina var Alfa Lavals kontor och anläggningar stängda en vecka extra efter det kinesiska nyåret, och öppnades sedan med tydliga säkerhetsföreskrifter för att säkerställa de anställdas hälsa och säkerhet samt för att upprätthålla kontinuiteten i verksamheten.

Trots den omvälvande perioden som coronapandemin medfört har Alfa Laval kunnat ha ett nära samarbete med kunden, vilket har gjort att ordern kunde säkras.

– Genom att använda digitala kommunikationskanaler kunde vi fortsätta att driva verksamheten vidare, säger Jan Debruyn, chef för verksamheten i nordöstra Asien och Alfa Laval Kina.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
MID 2022: Bland utställarna
MID 2022: Så startade det
BE Groups krönika: Höstens stålmånader 2022
Danska Scanmetals får en ny storinvesterare: – Stora planer på att expandera
Nu startar Metal Inspiration Days 2022
Plåtföretagets nya vajersystem ska underlätta vid takarbete
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.205