23948sdkhjf

SKF levererar starkt resultat - trots minskad efterfrågan

- Vi har levererat ännu ett kvartal med ett starkt resultat, trots minskad efterfrågan förknippad med covid-19-pandemin. Vårt kassaflöde och vår likviditet är fortsatt stark. Vi har fortsatt att investera i innovation, optimera verksamheten och minska våra kostnader, säger Alrik Danielson, vd och koncernchef på SKF.

Kassaflödet var starkt och landade på 1 930 miljoner kronor att jämföra med förra årets 684 miljoner. Den organiska försäljningen minskade däremot med nästan 9 procent till 20,1 miljarder kronor. Rörelseresultatet för kvartalet blev 2 268 miljoner kronor jämfört med 2 658 miljoner förra året.

Företaget kan inte ge en tillförlitlig prognos på efterfrågan för det andra kvartalet.

- Vi vidtar även åtgärder för att dämpa den finansiella påverkan från den rådande situationen. Detta inbegriper fabriksstängningar, minskade kostnader och antal anställda, samt ökad flexibilitet inom arbetskraften. Detta är svåra men nödvändiga steg som vi, på ett ansvarsfullt sätt, behöver ta för att skydda verksamheten och säkerställa att vi har förutsättningarna att komma ut från den här krisen som ett ännu starkare SKF, säger Alrik Danielson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094