23948sdkhjf

Drillcon tappade tio procent i mars - mer är att vänta

Det har hunnit hända mycket årets första månader för Drillcon - som levererar borrtjänster inom gruv- och anläggningssegmentet.

- Året började med en rivstart där vi lyckades att få två nya borrkontrakt, som är ett direkt resultat på att vi gör ett bra jobb i de många och olika projekt som pågår. Detta ska tillskrivas våra operatörer som har dagliga kundkontakter och levererar efterfrågad volym med bra kvalité, säger Drillcons vd och koncernchef Patrik Rylander.

När siffrorna jämförs med förra året samma tid visar det sig att nettoomsättningen blev 90,1 miljoner kronor mot förra årets redovisade 101,4 miljoner. Kassaflödet uppgick endast till 2,2 miljoner kronor mot förra årets 15,2 miljoner. Resultatet efter skatt uppgick till 7,2 miljoner kronor mot förra årets 9 miljoner.

Effekterna av Covid-19 har lett till paus i pågående borrprojekt bland annat i Norge, Finland, Österrike, Spanien och Portugal.

- Drillcon tappade cirka 10 procent i omsättning under mars och ytterligare en minskning förväntas andra kvartalet. I syfte att minimera kostnaderna valde vi att mycket snabbt och i ett tidigt genomföra varsel och korttidspermitteringar. Vidare har styrelsen beslutat att dra tillbaka utdelningen i år så Drillcon fortsätter att stå starkt rustade med bra likviditet. Vi fortsätter att noggrant följa omvärldsutvecklingen och är förberedda på en snabb produktionsomställning när landsgränser öppnas och efterfrågan åter tar fart, säger Patrik Rylander.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078