23948sdkhjf

Stororder till Permanova

Permanova levererar laserstation till Volvo Personvagnar i Olofström
Volvo Personvagnar satsar på laserbaserad produktionsteknik för sina framtida bilmodeller, nu även för påhängsdetaljer till karosser.
För detta ändamål ska Permanova leverera en teststation för laserprocesser och förserier, där t ex lasersvetsning av bildörrar i aluminium, laserlödning av luckor osv kan vidareutvecklas.

Laserstation med stor flexibilitet
Permanova integrerar laser, robot, processverktyg och trådmatare, samtidigt som gränssnitten (Permanovas standardlåda för verktygsinterface) är öppna, vilket underlättar för framtida komponenter. Kunden är inte låst på något sätt, utan kan växa och utvecklas i symbios med sin station!

Stor lasersatsning i framtida modeller
”Volvo Personvagnar var pionjärer inom bilindustrin genom att satsa på lasersvetsning av biltak i karosserifabrikens huvudflöde för nära tjugo år sedan. Man har fortsatt mycket offensivt med laserinvesteringar i Sverige, Belgien, och inte minst i Kina de senaste åren” konstaterar Permanovas VD Ulf Sandström. ” Denna Pilot Plant-station är ytterligare ett bevis på satsningen för framtiden”

Företaget
Permanova Lasersystem AB är en svensk integratör av robotiserade lasersystem för metallbearbetning, framför allt för svetsning, 3D skärning, hårdlödning, påsvetsning och märkning med laser. Vi höjer våra kunders produktivitet, produktkvalitet och lönsamhet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079