23948sdkhjf

Verkstadsjätten vill köpa Seco Tools

Sandvik vill köpa hela dotterbolaget Seco Tools och lägger nu ett bud på samtliga aktier i företaget. Erbjudandet värderar Seco Tools till cirka 15,6 miljarder kronor.
Sandvik AB (“Sandvik”) offentliggör idag ett rekommenderat erbjudande att förvärva samtliga utestående aktier i dotterbolaget Seco Tools AB (“Seco Tools”), en av världens största tillverkare av innovativa verktyg för skärande bearbetning (“Erbjudandet”).

1 för 1,2
För varje aktie av serie B i Seco Tools erbjuds 1,2 aktier i Sandvik. Erbjudandet är en del av Sandviks strategi att fortsätta stärka sin världsledande position inom det nya affärsområdet Sandvik Machining Solutions.

Positiva toner
Erbjudandet rekommenderas av Seco Tools styrelse. Vidare ställer sig Alecta pensionsförsäkring och Swedbank Robur Fonder, större ägare i både Seco Tools och Sandvik, positiva till Erbjudandet.

Anders Ilstam, styrelseordförande i Seco Tools kommenterar:
”Styrelsen i Seco Tools har utvärderat budnivån såväl som vederlagsformen i erbjudandet från Sandvik. Vid denna utvärdering har styrelsen även noterat att Seco Tools redan idag är ett dotterbolag till Sandvik och att de två största aktieägarna efter Sandvik har för avsikt att acceptera erbjudandet. Styrelsen har mot den bakgrunden enhälligt kommit fram till att det bästa alternativet för Seco Tools aktieägare är att acceptera erbjudandet.”

Ingen ändring
Enligt ett pressmeddelande från Seco Tools kommer det inte ske några ändringar ang. enheter eller personal moch Seco Tolls ledning kommer också fortsätta som hittills.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.173