23948sdkhjf

Botnia Exploration vill öppna guldgruva!

Guldfyndigheteterna i Vindelgransele kommer inte att säljas vidare till andra bolag. Botnia Exploration vill växa till ett gruvbolag. Om provbrytningen i Vindelgransele leder till en guldgruva ska företaget äga den själva
Styrelsen för Botnia Exploration har beslutat att ansökan om miljötillstånd för fullskalig brytning skall inlämnas av bearbetningskoncessionen Vargbäcken i Vindelgransele.

Vindelgransele-området
Företagets koncentration av guldprospektering till Vindelgransele-området innebär att tidigare planer på att söka bearbetningskoncessioner för områdena Purnu och Jorbojokki får tillfälligt stå tillbaka.

Eventuell nyemission
För att kunna genomföra den fördjupade strategin och fokuseringen med högt tempo utreder bolaget ett eventuellt behov av en nyemission under senare delen av 2012.

Intressanta provresultat
”Intressanta provresultat ligger bakom vår nya strategi för Vindelsgransele-området” säger Botnia Explorations vd Bengt Ljung i ett pressmeddelande. ”Ett stort första steg tas idag (den 3/11)i och med att första salvan sprängs i Vargbäcken. Vår förhoppning är att de nya besluten dels blir till glädje för våra aktieägare, dels blir till glädje för Lycksele-området där ju Vindelgransele ingår.”
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063