23948sdkhjf

Energilagringsprojekt till gruvindustrin

Azelio har specialiserat sig på lagring av termisk energi med produktion av el och värme. Nu har de tecknat en avsiktsförklaring med det chilenska företaget Industria Mecánica Vogt för energilagringsprojekt till gruvindustrin i Latinamerika.

Avsiktsförklaringen innefattar ett samarbete om 10 megawatt installerad kapacitet av Azelios energilagring från 2021 till 2024.

Azelios energilagring ska tillsammans med solceller användas till att förse Vogts pumpsystem för gruvindustrin med förnybar el dygnet runt. De första projekten omfattar 50 kilowatt under Q1 2021 och 100 kilowatt under Q3 2021, följt av ytterligare 2 megawatt 2022, 3 megawatt 2023 och 5 megawatt 2024.

Vogt är leverantör av pumpsystem för gruvindustrin i Latinamerika. Bolagets kunder inkluderar några av de största metall- och icke-metalliska gruvföretagen i regionen. Pumpsystemen kräver elektricitet dygnet runt. Då många gruvor ligger utanför elnätet tillhandahålls elektricitet för närvarande främst av dieselgeneratorer.

- Vi är glada över att initiera detta samarbete med Azelio och tillsammans utveckla erbjudandet för bolagets energilagring i regionen. Det är en möjlighet för oss att förbättra värdet till våra kunder med en renare och billigare elförsörjning till våra pumpsystem, säger Alberto Campos, vd för Vogt.

Vogt vill bli Azelios lokala partner på den chilenska marknaden för att tillsammans utveckla projekt och utföra drift och underhåll relaterat till Azelios teknologi.

- Att samarbeta med ett väletablerat bolag som Vogt och att introducera vår teknik för gruvindustrin är mycket positivt för Azelio. Vi ser fram emot att visa de kommersiella och miljömässiga värden som Azelios energilagring innebär, säger Jonas Eklind vd för Azelio.

Samarbetet förväntas utökas med ytterligare projekt efter detta första avtal.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.125