23948sdkhjf

Förädlar 600 ton med nyinvesterad monstermaskin!

I Tråvad på Västgötaslätten finns en liten familj som skär plåt i rasande fart.
-Det är klart att det måste gå undan när ett sånt här litet företag skall förädla 600 ton plåt per år! Det är vad vi gjort hittills om åren, och nu kommer det att gå ännu snabbare med vår nya Byspeed från Bystronic Scandinavia AB säger Johnny Andersson på Kvänum-Öttum Laser & Plåt AB.

Litet familjeföretag
Företaget består av tre personer: Johnny, Narumol samt deras son Neo. Johnny fyller 50 nästa år, och företaget som drivs tillsammans med hustrun, firar samtidigt sitt tioårsjubileum. Johnny började i verkstadsindustrin då han var 16 år och det han inte kan om plåt är inte värt att veta. I lokalerna finns dessutom den ständigt svansviftande Jack Russelterriern ”Gossen” som glatt hälsar nyfiket på alla besökare som tittar in.

En renodlad legotillverkare
Familjen Andersson levererar laserskurna detaljer till industrin och har idag 150 olika kunder. Den enskilt största kunden är Rekordverken i Öttum. -Vi har 130 olika sorters plåt i lager så vi snabbt kan möta alla kunders behov. Det är viktigt att hålla kvalitén så hög som möjligt och att samtidigt hålla leveranstiderna, därför väljer jag Ruukki:s plåt och Bystronics snabbaste maskin säger Johnny.

Erfarenheten talar
-Vår nyinköpta BySpeed Pro 3015 är utrustad med Bystronics största CO2 laser med en imponerande effekt på 6 KW. Just den kombinationen av styrka och snabbhet innebär att lasern är i plåten mest hela tiden. Kunderna skall inte behöva betala för den tid laserhuvudet är i luften och funderar på vart den skall skära säger Johnny.

Snabbheten viktig
Byspeed Pro 3015 är en av marknadens snabbaste maskiner och är mycket kostnadseffektiv med hög verkningsgrad. Laserskärmaskinen har en acceleration på 3G och en imponerande förflyttningshastighet med hög precision. Detta ger stor tidsbesparing på detaljer med mycket förflyttning och håltagning. -Kunderna ställer allt högre krav på kortare leveranstider och där ¬¬¬är det viktigt för oss att möta behovet av snabba leveranser. Med den nya laserskärmaskinen kan vi enkelt klara dessa krav.

Varför just Bystronic?
-Det var ett självklart val. Vår första laserskärmaskin, en Bystronic på 1500W köpte vi för 9 år sedan. 2006 köpte vi sedan en begagnad Bystronic Bystar med 4400W, och med 4000 drifttimmar per år i erfarenhet från dessa maskiner, så känner vi stort förtroende för märket. Vi är ett företag som skär stora mängder plåt i olika former, och vill därför ha den bästa maskinparken. Den nya maskinen har helt automatisk centrering av skärmunstycket vilket minimerar ställtiden i maskinen, och det finns även en snabb automatisk växling av munstycket vilket innebär en stor tidsbesparing. Den har även en ny RPP-teknik vilket innebär snabb och processäkert genomslag i stål utan något materialsprut vid håltagning berättar Johnny. Kort sagt, en fantastisk laserskärmaskin avslutar Johnny Andersson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063