23948sdkhjf

Ewes köper Eslövföretag

Ewes Stålfjäder och Ewes Environment växer genom köpet av Skånska Ferroal AB.
Ewes Stålfjäder AB har förvärvat samtliga aktier i bolaget Skånska Ferroal AB.

Vill öka produktportföljen
Uppköpet av transportörsproducenten Skånska Ferroal är gjort med målet att öka produktportföljen inom affärsområdet Ewes Environment. Båda företagen ser synergieffekter och goda möjligheter att växa på en expansiv världsmarknad.

-Med Ferroal fick vi en chans att förvärva ett väletablerat och välkänt bolag inom sin bransch. Produkter av hög kvalité gjorda i Sverige kan fortsatt exporteras över hela världen, till och med i dagens hårda internationella konkurrens. Environmentprodukter från Ewes och Ferroal når redan idag ut till vad som annars är kända som svårexporterade marknader såsom Kina, Ryssland och Brasilien, säger Anton Schön CEO.

Blir i Eslöv
Skånska Ferroal kommer fortsatt att ha verksamhet och utvecklingskontor i Eslöv, men en ny kommersiell marknadsavdelning utvecklas samtidigt i Bredaryd.

Ferroal
Skånska Ferroal startades 1973 som en avknoppning till Lunds Mekaniska Verkstad. Med en sammanslagning av de latinska beteckningarna på järn (Ferro) och aluminium (Al) fick man ett lämpligt bolagsnamn som beskrev de material bolaget arbetade i. Med tiden har Skånska Ferroal kommit att mer och mer fokusera på tillverkning av transportörer: kedjetransportörer, skruvtransportörer och elevatorer och det är där bolaget har en specialistkompetens idag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078