23948sdkhjf

Harald Pihl expanderar med förvärvet av THG Titan

"Vi har länge väntat på en chans att bli starkare på den tyska marknaden. THG Titan har ett utbud som fungerar som ett komplement till vårt egna lager.”
Det svenska företaget Harald Pihl har Europas största lager av special-legeringar och titanium. Deras produkter hamnar i allt från mobiltelefoner till proteser. VD Jonas Pihl är fjärde generationen Pihl på företaget. Han berättar om uppköpet av det tyska företaget:

-Vi har länge väntat på en chans att bli starkare på den tyska marknaden. THG Titan har ett utbud som fungerar som ett komplement till vårt egna lager.

10 000 artiklar
Harald Pihls lager består av mer än 10 000 artiklar i allt från råmaterial till färdiga komponenter, och produkter redo att användas. Bolagets säljteam har goda kunskaper i de speciella egenskaperna hos nickel, koppar, stål och titan – och hur man kan använda dem för att uppnå bästa resultat.

-THG Titan har specialkunskaper inom titan för medicinsk användning, och titan för användning i luftfart. Uppköpet gör att vi kan erbjuda ännu fler produkter för högteknologiskt bruk, säger Jonas Pihl, VD Harald Pihl

Europa störst
Harald Pihl har kunder över hela världen, men Europa är deras största marknad.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109