23948sdkhjf

Bolidenanställda erbjuds tjänstledigt för att hjälpa vården

Boliden erbjuder nu sina anställda med vårdbakgrund att ta tjänstledigt för att hjälpa sjukvården.

För att hjälpa samhället i världskrisen som coronapandemin skapat, har Boliden valt att hjälpa till genom att erbjuda vårdutbildade medarbetare tjänstledighet så att de kan hjälpa sjukvården.

För de som väljer att ta tjänstledigt kommer arbetet hos sjukvården att vara under tre månader.

– Vi vet om att vi har ett antal medarbetare som har bytt karriär från sjukvården, och nu skapar vi en möjlighet för dem att vara tjänstlediga i tre månader för att gå tillbaka till sitt tidigare yrke och stötta upp, säger Klas Nilsson, kommunikationschef hos Boliden, till Metal Supply.

Enligt Klas är det ganska enkelt att ta vara på kompetensen eftersom medarbetarna inte behöver omskolas, och där med kan Boliden snabbt föra över resurser till vården när behoven ser ut som de gör i samhället idag.

Boliden kommer att täcka upp eventuella skillnader i lön och pensionsersättningar så att den enskilde går opåverkad.

– Vi mår bra om regionen mår bra, och i den här typen av utmaningar som vi befinner oss i just nu gäller det att hitta gemensamma lösningar. Vi kan själva inte lösa hela frågan, men vi försöker vara till så mycket hjälp vi bara kan för att kunna ta oss igenom det här tillsammans på ett bra sätt, säger Klas.

Det har redan kommit in flera intresseanmälningar om tjänstledigt från medarbetare med vårdbakgrund som vill hjälpa till.

– Det har redan trillat in en del intresseförfrågningar, och nu ska vi bara styra om i schemat så att medarbetarna snabbt ska kunna komma över till sjukvården och hjälpa till. Sen hänger det även mycket på behovet från vården och hur snabbt de behöver hjälp, men det är bra för oss att samla ihop så mycket intresseanmälningar som möjligt så att övergången kan ske på ett så bra och smidigt sätt som möjligt, avslutar Klas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.156