23948sdkhjf

Jönköpingsföretag i framgångsrikt samarbete

Som första företag i EU skrev industrigrossisten Aero Materiel (AMA) i Jönköping för snart ett år sedan ett Sales Representative avtal med den amerikanska multinationella koncernen Southco.
Avtalet innebär ett fördjupat samarbete mot bl a telekomindustrin i Sverige och Finland. Ett första projekt har redan säkrats med Ericsson, med ett ordervärde om flera miljoner kronor över 5 år.

– Det här samarbetet passar oss perfekt, vi får tillgång till Southcos hela logistik och inköpskanaler. Och vi får möjlighet att vässa vår kompetens ytterligare i telekombranschen, där konkurrensen är stenhård, förklarar Aero Materiels marknadschef Viktor Benderius.

Avtalet
Avtalet innebär att Aero Materiel blir Southcos spjutspets in på telekommarknaden. En bransch som Aero Materiel har lång erfarenhet av och där Southco gärna vill expandera. Redan har samarbetet burit frukt i form av ett stort projekt med Ericsson där Aero Materiel under fem år kommer att leverera komponenter till deras produktion av basstationer för 3G.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062