23948sdkhjf

Hack the Crisis - i helgen hotas Covid 19

I helgen den 3-6 april 2020 anordnas Hack the Crisis Sweden, ett digitalt hackathon som genomförs online.

Hack the Crisis genomförs just nu i flertalet länder där hela ekosystemet för innovation går samman för att hitta lösningar på Coronapandemin som drabbat världen.

Ett av de företag som engagerat sig är Sandvik.

- Sandvik har ett nära samarbete med Ingenjörer utan gränser, där vi bland annat stöttar deras initiativ Openhack och det är via det partnerskapet som vi nu också är med och stöttar Hack the crisis. Även om vi inte deltar aktivt i evenemanget hoppas vi förstås på att det ska komma ut kreativa lösningar som kan bidra i den globala utmaning vi alla står inför, säger Sandvik till Nordiske medier.

Regeringen har gett Myndigheten för digital förvaltning, DIGG uppdraget som projektledare i Hack For Sweden. Initialt fokus kommer att ligga på de samhällsutmaningar vi står inför med rådande kris.

– Det är bra att vi har fått detta uppdrag, just i dessa tider är det tydligare än någonsin vilka nyttor digitaliseringen kan ge. Det är just det Hack the Crisis Sweden handlar om. Att hitta digitala lösningar och koncept som kan hjälpa oss i eller ur Coronakrisen och som kan implementeras snabbt i vårt samhälle, säger Anna Eriksson, generaldirektör för DIGG och fortsätter:

– Vi ser att alla kan hjälpa till. Vi behöver idéer, kod och analyser från medborgare, privat sektor, offentlig sektor och övriga engagerade aktörer som vill bidra i kampen mot Coronapandemin och dess effekter. Tiden är kritisk och därför agerar vi nu. Därför välkomnar vi också Openhack – Coding for Humanity som medarrangör samt AI Innovation of sweden som viktig partner till Hack the Crisis Sweden.

I ett pressmeddelande från Hack for Sweden har energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman uttalat sig:

-Sverige som samhälle står inför stora utmaningar till följd av Covid-19. Därför är det absolut nödvändigt att vi mobiliserar alla goda krafter som finns för att möta de utmaningar som folkhälsan, ekonomin och samhället står inför nu. Jag uppmuntrar var och en att registrera sig på hackthecrisis.se för att bidra till digitala lösningar som kan hjälpa alla som nu arbetar hårt för att lindra eller drabbas av krisen. Lösningar kan variera från kritiska resurser till stöd för de isolerade människorna.

Myndigheten för digital förvaltning är en statlig myndighet under Infrastrukturdepartementet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.094