23948sdkhjf

Damstahl köper mark till nytt högautomatiserat centrallager

Genom förvärv av tomtmark och fastigheter i Skanderborg skapar nu stålgrossisten Damstahl förutsättningar att växa och utveckla sin lagerkapacitet.

Vid centrallagret i Danska Skanderborg har Damstahl tidigare investerat i en ny lagerbyggnad. Utrymmena var däremot inte tillräckliga för att nå tillväxtmålen, och därför förvärvas nu mark och tillhörande byggnader på granntomten, Danmarksvägen 21 i Skanderborg.

Beslutet att köpa intilliggande mark och fastigheter här i Skanderborg är nödvändigt för att klara vår tillväxtstrategi, förklarar Claus Bang Christiansen, ekonomichef i Damstahl-gruppen.

Med köpet av Danmarksvägen 21 adderas drygt 11.000 till de befintliga 40 000 . Den långsiktiga planen är att bygga ett högautomatiserat centrallager för rördelar.

Med nya förvärvet vinner Damstahl inte bara mark, utan får också möjlighet att bli ett logistiknav inom segmentet fittings.

Vi växer stort inom området rör och rördelar. Vårt mål är att leverera i hela Norden inom 24 timmar. För att nå målet krävs optimal logistik och effektiva arbetsflöden, säger Michael Lund, vd för Damstahl Nordic.

Övertaget av egendomen sker den 1 maj. Samtidigt sker just nu stora satsningar i Tyskland.

När vi är klara med vårt projekt i Tyskland, sätter vi tidplanen för nybyggnationen här i Skanderborg, avslutar Claus Bang Christiansen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.094