23948sdkhjf

Premiär för ny högprofilplåt

Nu lanserar Borga Plåt AB den nya högprofilplåten TR 136. Plåten är optimerad för nordiska förhållanden och tillverkas i Skara, precis som Borgas övriga plåtprofiler.

Högprofilplåt är idag ett standardinslag i takkonstruktioner och kan användas för de flesta typer av tak, med eller utan skivverkan. Profilen kan med fördel också användas i bjälklagskonstruktioner.

Med TR 136 har Borga ett komplett utbud av plåtprofiler och beslag från egen tillverkning och därmed ett mycket starkt erbjudande till byggare i hela Norden, säger Borga Plåt AB:s vd Anders Paulsson.

TR 136 ska ha en mycket hög bärförmåga i kombination med god täckbredd, och profilens utformning ska ha medgett ett högt utnyttjande av råmaterialet. Plåtens egenskaper gör att en tunnare plåt kan väljas med bibehållen styrka.

Högprofilplåten är inte bara en ny produkt för Borgas komponentförsäljning. Den utgör också ett viktigt steg i utvecklingen av vårt byggsystem för stålhallar, fortsätter Anders Paulsson.

Borga kommer att leverera TR 136 i aluzink-utförande, med vit interiörlack eller svart exteriörlack. Borgas stålbyggnadskonstruktörer dimensionerar takkonstruktionen utifrån varje byggnads specifika förutsättningar.

Borga är ett industri- och byggföretag med huvudkontor i Skara och försäljning på mer än 10 marknader i Europa. Borga utvecklar, tillverkar och bygger stålhallar och levererar måttanpassade materialsatser med alla tillbehör som behövs till tak och väggar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.406