23948sdkhjf

Blekinge Pressgjuteri ökar takten

Blekinge Pressgjuteri samarbetar med Getinge för att få fram produkter som behövs för att bidra till alla gemensamma åtgärder, som utförs för personer som drabbats hårt av coronaviruset. Därmed ser pressgjuteriet nu en förhöjd orderingång.

Blekinge Pressgjuteri AB i Sölvesborg är underleverantör till medicinteknik-företaget Getinge i Solna, som bland annat tillverkar respiratorer.

Med anledning av coronasituationen ser pressgjuteriet nu en markant förhöjd orderingång av de detaljer som ingår i de livsuppehållande system, som behövs i Sverige och utomlands.

- Vi har sedan länge ett mycket väl etablerat samarbete med Getinge och är högst medvetna om situationens allvar. Vi kommer naturligtvis att ta vårt samhällsansvar och arbeta efter yttersta förmåga, för att bidra till alla de gemensamma åtgärder som utförs för personer som drabbats hårt av coronan, säger Michael Malmport, vd Blekinge Pressgjuteri AB.

Pressgjuteriets förhoppning och mål är att tillsammans, så långt det är möjligt, kunna tillgodose den ökade efterfrågan av respiratorer.

Tillverkningen hos Blekinge Pressgjuteri är specialiserad på pressgjutning av aluminium med därtill efterföljande bearbetning, ytbehandling samt montering enligt kundernas önskemål.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078