23948sdkhjf

Nordprofil Byggplåt förvärvar grossistverksamhet

Bygma Sverige har under många år drivit en grossistverksamhet som fungerat som leverantör till plåtslagerier och byggare i Norrbotten. Nu säljer de plåtverksamheten till Nordprofil Byggplåt AB, som också i sin tur startar tillverkning i Luleå.

Nordprofil Byggplåt AB förvärvar Bygmas grossistverksamhet inom plåtprodukter som är en separat verksamhet utanför byggvaruhandeln. 

Jens Hardegård är vd för Nordprofil Byggplåt som utöver verksamheten i Luleå även omfattar Vännäs Plåt AB och Johansson Plåt AB, två regionala producenter av takplåt och plåtdetaljer. Enligt honom har Luleå haft en stark tradition av tillverkning av takplåt. Sedan länge har dock ingen tillverkare funnits på orten, men genom den här affären etablerar de återigen en produktionsanläggning av takplåt i kommunen.

Med material från SSAB (Greencoat) och Nordprofils produktprogram och lösningar, hoppas vi kunna attrahera många kunder, såväl gamla som nya. Vi tar över en väl etablerad verksamhet från Bygma och börjar tillverkningen i liten skala, men vi hoppas att norrbottningarna snabbt ska finna fördelarna med både tillverkning och försäljning direkt från oss, säger Jens.

Försäljningen av grossistverksamheten i Luleå går i linje med Bygmas tillväxtstrategi på den svenska marknaden, inom renodlad byggvaruhandel.

I Bygmas resa ingår att renodla och fokusera på det vi kan allra bäst, det vill säga renodlat byggmaterial. I och med den här affären stärker vi vår framtida strategi samtidigt som vi skapar ett unikt samarbete med Nordprofil som lokal tillverkare och leverantör av plåt, säger Peter Lindström, vd för Bygma Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078