23948sdkhjf

Hydroscand investerar i rörbockning

Hydroscands rörbockningsverksamhet i Hudiksvall har nu uppgraderat sin mätutrustning med den senaste tekniken inom portabla mätarmar för industri. Detta ska möjliggöra en ökad kvalitetssäkring vid exakt mätning av bockade rör.

Läs också: Hydroscand lanserar ny svetsslang

Den nya mätutrustningen används för att kunna kontrollera måtten på bockade rör, till exempel hydraulrör, på ett ännu mer exakt sätt. Måtten kan också kontrolleras snabbare med en automatiserad process, vilket ska innebära kortare ledtider för företagets kunder. Kunderna kan även få ut ett kundanpassat mätprotokoll vid behov.

Mätarmen är portabel, vilket innebär att Hydroscand även använder sig av tekniken på plats hos kunden. Något som kan vara nödvändigt för att mäta ut rörets koordinater i samband med att röret ska placeras i exempelvis trånga utrymmen eller på en maskin som inte kan flyttas. Det innebär att kunden själv inte behöver ta fram de mått som krävs, utan kan få röret levererat och monterat i rätt längd från Hydroscand.

– Mätarmen möjliggör att vi kan skapa prototyper och skissa upp röret från grunden. På så vis kan kunden känna sig trygg med att vi ansvarar för leveransens kvalitet och istället fokusera på sin kärnverksamhet, säger Tommy Larsson, platschef på Hudiksvall Rör.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.11