23948sdkhjf

Profilgruppen korttidspermitterar

Profilgruppen som levererar kundanpassade profiler och komponenter i aluminium har beslutat att påbörja korttidspermittering av samtliga anställda.

Anledningen är att ett flertal av ProfilGruppens kunder tillfälligt stängt ner sina produktionsenheter på grund av material- och personalbrist. Båda orsakade av den pågående coronapandemin. Profilgruppens orderingång och beläggning viker därmed kraftigt och företaget tvingas till åtgärder.

Företaget har därför kommit överens med de fackliga organisationerna om att påbörja korttidspermitteringar. Personalen permitteras på 60 procent och tillfälliga anställningar avslutas.

- Det som händer i omvärlden tvingar oss att agera här och nu för att skapa förutsättningar för konkurrenskraft på längre sikt. Det är mycket viktigt för oss att behålla de engagerade och kompetenta medarbetare vi har för att kunna serva befintliga och kommande kunder på samma höga nivå både under denna tuffa period och när efterfrågan återkommer, säger vd och koncernchef Fredrik Zöögling.

Åtgärderna gäller tills vidare och företaget vet inte när de kommer att avbrytas. Det finns dock kapacitet att leverera enligt plan till de kunder som så önskar och Profilgruppen kommer att ha beredskap att snabbt öka kapaciteten igen då efterfrågan ökar meddelar de.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079