23948sdkhjf

Höga kopparhalter funna vid Viscaria

I den pågående borrkampanjen Viscaria Copper Projekt, fortsätter Copperstone på koppargruvan Viscarias D-zon efter mycket uppmuntrande resultat. Bolaget har påträffat mycket långa borrhålsskärningar med koppar i järnsten.

Copperstones vd Michael Mattson, berättar att fynden av mer och mer kopparmineralisering, i slutändan kommer att medföra att finansieringen av anrikningsverket borde bli en smidigare process. Dessutom borde det enligt Michael utöka gruvans livslängd.

Parallellt med detta avancerar miljöstudiearbetet inför inlämnandet av handlingarna till Mark- och Miljödomstolen. Vi förväntar oss att Copperstone kommer att tillhandahålla en kraftig tillväxt och flera arbetstillfällen i Norrbotten, såväl som en kvalitativ produktion av metaller med miljö och socialt ansvar som ledord under åren som kommer, säger Michael.

Copperstone Resources AB är ett mineralprospekteringsbolag med ett mål att bli ett producerande bas- och ädelmetallföretag inom tre till fem år. Bolaget innehar ett antal bearbetningskoncessioner och undersökningstillstånd i Kiruna (Viscariagruvan), Arvidsjaur (Copperstoneprojektet) och Smedjebacken (Tvistbogruvan). Största delen av Bolagets mineraltillgångar utgörs av koppar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.126