23948sdkhjf

SKF stänger ner delar av verksamheten

Nu meddelar verkstadsjätten SKF att de till följd av coronaviruset både stänger fabriker och drar ner på personalen.

De industrier och regioner där SKF är verksamt påverkas av initiativ från myndigheter och kunder kopplade till spridningen av Covid-19.

Nu vidtar SKF omfattande åtgärder för att minska påverkan av verksamheten. Dessa inkluderar stängning av fabriker, kostnadsbesparingar, personalneddragningar samt ökad arbetskraftsflexibilitet.

Det är först företagets fabriker i Italien, Spanien och Frankrike som påverkas av det nya beslutet.

– Det handlar främst om fordonsindustrin och det är våra fabriker i Europa som drabbas. Det är en stor osäkerhet i marknaden just nu. Det innebär att vi måste vara förberedda att agera beroende på hur saker och ting utvecklas. Men det är alldeles för tidigt att säga vad effekten av det här kommer att bli, säger SKF:s presschef Theo Kjellberg till Expressen.

Det är oklart om det kommer att påverka SKF-fabrikerna i Sverige.

– Det enda vi ser är att det finns en betydande risk att effekten på SKF i Sverige blir signifikant. Men det är omöjligt att precisera hur stor i nuläget, säger Theo Kjellberg.

Har det pratats om att varsla personal på SKF i Sverige?

– Det är inget som är bestämt ännu, säger Theo Kjellberg.

SKF är leverantör inom områdena lager, tätningar, mekatronik, service och smörjsystem. SKFs serviceerbjudande innehåller tjänster såsom teknisk support, underhållsservice, teknisk rådgivning och utbildning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.129