23948sdkhjf

Uddeholms coronagrupp hindrar smittan

Uddeholms produktion är i dagsläget inte påverkad av coronasmittan, men för att förebygga ett längre produktionsstopp har företaget tillsatt en coronagrupp.

När Metal Supply når Robert Gustafsson, kommunikationschef på Uddeholm, är han lugn trots den coronakris som råder runt omkring i världen.

– I dagsläget har coronan inte påverkat oss särskilt mycket, säger Robert.

Robert berättar att företaget sedan 20 månader tillbaka har haft en något lägre produktion, men att de under de senaste månaderna kunnat se en liten uppgång på den globala marknaden. När coronasmittan slog till, förändrades därför inte företagets tillstånd särskilt mycket.

– Det innebär i praktiken att vi idag har status quo, säger Robert.

För att förebygga en stor smäll av pandemin har företaget nu satt in en coronagrupp. Gruppen består av människor från hela verksamheten, och har möten flera gånger i veckan. Tanken med gruppen är att aktivt och proaktivt göra åtgärder för att se till att alla kan vara trygga på jobbet.

– Vi har även gjort i ordning en åtgärdsplan att använda om vi skulle få en smitta i produktionen, och planen är i tre steg. Det handlar om isolering, sanering och igångsättning.

Uddeholm har skrivit avtal med saneringsföretag för att kunna komma igång med produktionen relativt omgående ifall en smitta skulle upptäckas.

– Då är det inte flera veckors stopp det rör sig om utan det handlar snarare om timmar, berättar Robert.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078