23948sdkhjf

Mer Praxair i Yara Praxair

Minskat ägande för Yara och ökat ägande av Praxair i det skandinaviska gasföretaget Yara Praxair
Yara International ASA och Praxair Inc. har nyligen signerat ett av tal där Praxair ökar sin ägarandel till 66 % och Yara reducerar sin ägarandel i industrigasföretaget Yara Praxair Holding från 50 % till 34 %.

Samma varumärke
Yara Praxair, ett joint venture, bildades 2007 baserat på Yaras industrigasaktiviteter i Norge, Danmark och Sverige samt med det amerikanska gasföretaget Praxair som ny partner. Praxair är ett av de ledande gasföretagen i världen. Bolaget kommer att fortsätta under varumärket Yara Praxair AB med huvudkontor i Oslo.

Hydrogas, senare Yara och sedan 2007Yara Praxair, med tidigare förflutet inom Hydro respektive Yara har varit en av de främsta leverantörerna med mer än 30 000 kunder i den skandinaviska industrigasmarknaden i över 30 år. Bolagets omsättning var för 2010 ca 1,2 MSEK.

Fruktbart samarbete
-Praxair och Yara har haft ett mycket fruktbart samarbete sedan vi bildade detta bolag JV, och vi är säkra på att vi kan styrka samarbetet med ytterligare fortsatt växt och en betydande värde för bägge parter. Den skandinaviska marknaden är viktig för Praxairs växtambitioner, och en majoritetsandel i Yara Praxair ger Praxair en solid plattform för att utveckla bolagets strategiska riktlinje, säger koncernchef Jørgen Ole Haslestad, som tillägger:

-Yara kommer att fortsätta som en värdefull och ansvarsfull partner de kommande åren.

Bygger luftgasfabrik
Managing Director i Yara Praxair Per Kværum säger bland annat:
-Genom Praxair har vi fått tillgång till teknologi som vi inte tidigare haft och vi har blivit en attraktiv partner för många stora industriföretag i Skandinavien. Vi bygger bland annat en luftgasfabrik i Perstorp, Sverige som kommer att ge en väsentlig styrka för vår position i Skandinavien.

Företaget
Yara Praxair är ett skandinaviskt industrigas företag. Verksamheten producerar och marknadsför industrigas, medicinsk gas och specialgas till skandinavisk industri och kommuner. Yara Praxair erbjuder även utrustning, kurser, installation/montage och underhåll av gasanläggningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079