23948sdkhjf

Alfa Laval lanserar sparprogram

Alfa Laval lanserar nu ett kostnadsreduceringsprogram för att hantera effekterna av corona-pandemin.

Som en konsekvens av det globala coronautbrottet och att allt fler länder stänger ner, förväntas negativa effekter på världsekonomin framöver. Därför har företaget beslutat att lansera ett kostnadsreduceringsprogram, för att proaktivt hantera ett förväntat sämre affärsklimat under kommande kvartal.

– Efter tre år med större investeringar i vår produktionsstruktur, ett förnyat produktprogram och förstärkning av vår globala serviceorganisation är vi beredda att möta ett mer utmanande affärsklimat, säger Tom Erixon, vd och koncernchef för Alfa Laval.

Programmet förväntas ge effekt från den 1 april, och gradvis uppnå besparingar på fasta kostnader på över en miljard kronor på rullande tolv månaders basis. Programmet inkluderar flera komponenter inklusive arbetstidsförkortning, en kraftig minskning av resekostnader, samt en betydande minskning av externa konsulter genom att vissa initiativ läggs på is.

– Under de kommande kvartalen kommer flera Alfa Laval-anställda runtom i världen att omfattas av initiativ kopplade till arbetstidsförkortning. Som en följd av detta kommer lönenivåer för många anställda att minska under en övergångsperiod, fortsätter Tom Erixon.

Medlemmarna i koncernledningen har beslutat att minska sin fasta ersättning med tio procent under den tid då kostnadsprogrammet löper.

Implementeringen av programmet förväntas ske snabbt och till största del utan omstruktureringskostnader. Alfa Laval kommer fortlöpande att följa affärsläget och planerar en ny utvärdering av kostnadsbesparingsprogrammet under tredje kvartalet.

– Just nu prioriterar vi att serva våra kunder och att bibehålla våra anställda runt om i världen. Detta är även vårt fokus för kostnadsreduceringsprogrammet, säger Tom Erixon.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094