23948sdkhjf

Stålgrossisten: corona kan höja prisnivån

Patrik Leijon, country manager på Damstahl Sverige, berättar att Damstahl kanske kommer behöva höja sina priser ett tag framöver. Detta på grund av att omkostnaderna blir högre när flera länder stänger sina gränser.

De senaste dagarna har flera länder i Europa valt att stänga sina gränser, vilket även påverkar leveranserna av rostfritt stål, menar Patrik Leijon.

– Just i ögonblicket har vi ingen exakt bild över hur distributionsflödet fungerar. Det kommer fortfarande transporter igenom, men vi får samtidigt nya uppgifter från olika länder med planer att stänga gränserna.

Patrik Leijon betonar dock att Damstahl fortfarande har ett bra lager som räcker ett bra tag framöver.

– Förutsatt att våra kunder fortsätter i normal produktionstakt så ser jag ingen fara på kort sikt, förklarar Patrik.

Däremot kan den nuvarande situationen påverka prisnivån. Även om handeln med kunderna fortsätter som vanligt, så har den nya situationen påverkat transporterna, vilket i sin tur ger vissa konsekvenser.

– Plötsligt får lastbilar ta andra rutter för att färjelinjer ställer in. Det medför långa omvägar och priset för transporten bli högre. Vi kommer därför med all säkerhet se en ökning av pris i distributionsledet under en kort period.

Det handlar inte om någon markant ökning, men Patrik Leijon vill ändå flagga upp för att det kortsiktigt kommer att påverka priserna för att täcka ökade omkostnader för logistik.

– I dessa tider ändrar sig allt snabbt. Det är nya bud timme för timme, men jag känner att vi dagsläget har bra kontroll, avslutar Patrik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095