23948sdkhjf

Atlas Copco på nya rekordnivåer

Verkstadskoncernens tredje kvartalet visar en vinst på 4,7 miljarder kronor
”Vi gjorde ett mycket starkt resultat för det tredje kvartalet och uppnådde bra tillväxtsiffror, särskilt i USA och Kina,” säger Ronnie Leten, VD och koncernchef för Atlas Copco. ”Sedan i juli har vi arbetat med fyra affärsområden och har redan börjat anpassa strukturen på vissa av våra marknadsbolag, vilket kommer hjälpa oss att växa organiskt.”

Miljardvinst
Vinsten för tredje kvartalet uppgår till drygt 4,7 miljarder kronor, en förbättring jämfört med motsvarande period förra året då vinsten blev drygt 3,5 miljarder.

”Med tanke på den försvagning vi har sett inom anläggningsindustrin och det allmänt osäkra marknadsläget har vi gått igenom våra beredskapsplaner. Vi känner oss säkra på att våra verksamheter är i gott skick och väl förberedda hur marknaden än utvecklas,” säger Ronnie Leten.

Ett av världens 100 mest innovativa företag
Atlas Copco omnämndes i augusti som ett av världens 100 mest innovativa företag på en lista som publicerades av tidningen Forbes. Noterbart är en konceptmaskin, världens första batteridrivna asfaltvält, som nyligen har börjat testas. I USA inledde bolaget ett forskningsprojekt för att utveckla teknologi för snabbare borrning av geotermiska brunnar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109